Nyheder for kommuner

Nyheder for kommuner

Støtte til at beskytte byerne mod oversvømmelse

13. marts 2019
Nu åbner første ansøgningsrunde i partnerskabet mellem Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet. Kommuner kan søge om økonomisk støtte til videre udvikling af nytænkende løsninger, som kan ruste danske byer til fremtidens klima med stigende havvand og samtidig udvikle bæredygtige områder.

I Middelfart går klimatilpasning hånd i hånd med byfornyelse og arkitektur

20. februar 2019
KlimaByen i Middelfart er Danmarks største demonstrationsprojekt for byudvikling gennem klimatilpasning. Her er regnvandet gjort til et aktiv, så klimatilpasningen skaber unikke offentlige rum, der kan glæde byens borgere og skabe merværdi.

Klimatilpasningen halter bagefter

19. februar 2019
Mens klimabevidstheden over hele kloden er stigende, kan en ny rapport afsløre en betydelig forskel mellem ambitioner og indsats.

Nyt samarbejde skal beskytte byer mod stigende havvand

29. august 2018
Et nyt partnerskab mellem Miljø- og Fødevareministeriet og Realdania vil i de kommende år støtte en række kommuner, som vil udvikle byområder og sikre dem bedre mod stigende havvand.

19 mio. kr. i ny pulje til bæredygtig, grøn byudvikling

14. juni 2018
19 mio. kr. fra EU's regionalfond til bæredygtig, grøn byudvikling i store og mellemstore byer (mere end 30.000 indbyggere). Temaet for puljen er 'smart urban innovation'.

Ny lokalplan stiller sommerhuse på pæle

19. april 2018
Et sommerhusområde på Remmerstrand i Lemvig Kommune kan ifølge en ny lokalplan komme til at stå på pæle for at undgå oversvømmelse.

Randers skal beskyttes mod stormflod og adgangen til vandet skal bevares

26. februar 2018
To hold eksperter skal i de næste fire måneder udvikle løsninger til stormflodsbeskyttelse af Randers Midtby. Projektet hedder Klimabåndet og er en del af det EU-støttede Byen til Vandet, som har fokus på at forbinde vandet og bybilledet.

Klimatilpasning i Danmarks kystbyer – ny rapport fra Realdania

1. december 2017
Realdania vil med denne rapport hjælpe de danske kystkommuner med at finde inspiration og helhedsorienterede kystsikringsløsninger.

Beredskab skaber plan mod voldsomt vejr

11. september 2017
Beredskabet mod oversvømmelser skal skærpes i fire kommuner.

Kommuner gør klar til næste skybrud

18. april 2017
Evaluering af den kommunale klimatilpasning viser, at kommunerne er kommet godt fra start med kortlægning og prioritering af indsatsen.
Viser 1 - 10 ud af 588