Del artikel Print
Beredskabsstyrelsen tilføjer hedebølger og tørke til listen over nationale risikofaktorer

Beredskabsstyrelsen tilføjer hedebølger og tørke til listen over nationale risikofaktorer

Beredskabsstyrelsen er netop udkommet med rapport Nationalt Risikobillede 2022, der giver et overblik over de risici det danske samfund står over for i dag.

Danmark er grundlæggende et trygt og sikkert land, men de seneste år har understreget vigtigheden af at være forberedt på fremtidens samfundskriser. Det Nationale Risikobillede giver myndigheder, virksomheder og organisationer et overblik over de risici der bør rettes opmærksomhed mod, i håb om at styrke Danmarks modstandskraft over for den næste krise.

 

Rapporten Nationalt Risikobillede 2022 fremlægger 14 hændelsestyper der alle kan forårsage kriser af en sådan grad at de ikke kan løses lokalt eller med dagligdags ressourcer. Nyest på denne liste er hændelserne hedebølger og tørke, som blot er én ud af fire klimarelaterede risici der findes på listen. Dertil er der storme og orkaner, oversvømmelser fra havet og ekstreme regnvejrshændelser.

 

Det Nationale Risikobillede udarbejdes af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med sektormyndigheder, forskningsinstitutter og eksperter.

 

Kilde: Beredskabsstyrelsen