Nyt om Kyst

Nyt om Kyst

Nyt rør i Øresund skal modvirke oversvømmelser i Helsingør

11. juli 2019
Forsyning Helsingør anlægger et nyt stort rør ved Gummistranden i Helsingør, som skal føre regnvand 310 meter ud i Øresund.

Havet vil stige mere ved Esbjerg end København og Skagen

5. juli 2019
Et nyt studie viser, at ikke alle danske byer vil opleve stigninger i havniveauet i lige høj grad gennem dette århundrede.

Ny kystsikring indvies på Anholt

26. juni 2019
Øen Anholt har været stærkt udsat for større storme, men det skal være forbi med indvielsen af et nyt kystsikringsanlæg

Solråd Byråd godkender kystsikringsplan

26. juni 2019
En plan, som skal beskytte borgerne mod fremtidige hændelser med stormflod, er netop blevet godkendt af byrådet i Solrød.

Nyt center for test af salttolerant afgrøde

17. juni 2019
Smagen af Danmark etablerer testcenter på Sejerø for at eksperimentere med salttolerant planteproduktion på landbrugsjord nær havvand.

Klimabegivenhederne har kostet Danmark næstmest i Europa

29. maj 2019
Det ekstreme vejr med stormfloder, skybrud, voldsomme storme og hedebølger har kostet Europa 3381 mia. kr. i perioden 1980 til 2017. I forhold til antal indbyggere og landets størrelse har Danmark betalt en stor pris.

Støtte til at beskytte byerne mod oversvømmelse

13. marts 2019
Nu åbner første ansøgningsrunde i partnerskabet mellem Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet. Kommuner kan søge om økonomisk støtte til videre udvikling af nytænkende løsninger, som kan ruste danske byer til fremtidens klima med stigende havvand og samtidig udvikle bæredygtige områder.

Historisk sluse får en kærlig hånd

14. december 2018
Højer Sluse har fungeret som bastion mod havet og afvandingsværk for Vidåen siden 1861, og netop nu gøres bygningsværket klar til at fungere som kystsikring mange år frem i tiden endnu. Højer sluse er i 2018 blevet udpeget som fortidsminde

Kommuner får 20 mio. kroner ekstra til kystbeskyttelse

14. december 2018
Som et led i finanslovsforhandlingerne er puljen, som kommuner og digelag kan søge til kystbeskyttelsesprojekter blevet øget.

Kystmilliarden skal sikre den jyske Vestkyst mod nedbrydning

14. december 2018
Fra 2020 ruller der næsten dobbelt så mange penge end hidtil ud til kystbeskyttelse af den jyske Vestkyst, som er Danmarks mest udsatte kyststrækning.
Viser 1 - 10 ud af 125