Nyheder om energi

Nyheder om energi

FN's miljøprograms nye Adaptation Gap Report

9. november 2022
D. 1 november udgav FN's miljøprogram deres Adaptation Gap Report for år 2022.

Nu sættes arbejdet med en samlet klimatilpasningsplan i gang

24. november 2020
Konsekvenserne af klimaforandringerne er store. Regeringen og Folketingets partier er enige om, at opgaven med at klimatilpasse samfundet er så vigtig, at der både er brug for handling nu og solide løsninger på lang sigt. Derfor igangsættes arbejdet med en samlet klimatilpasningsplan og fire initiativer, som skal hjælpe med at løse nogle af de mest påtrængende udfordringer.

Gentofte Kommune vil gøre endnu mere for at mindske klimaforandringer

20. februar 2020
Efter aftale med Danmarks Naturfredningsforening, kan Gentofte Kommune nu kalde sig en Klimakommune Plus+. Det betyder endnu flere initiativer og projekter for klimaområdet og store ambitioner for fremtidens klimatilpasning.

Fjernvarmeprojekt ved Mølleåen sikrer mod for højt grundvand

12. marts 2019
Fjernvarme-projektet ved Mølleåen, har den sidegevinst, at en række borgere har fået tørre kældre.

FN's klimapanel sammenligner forskellen på 1,5 og 2 °C i ny rapport

21. november 2018
I særrapporten vurderes der, hvilke effekter en opvarmning på 1,5 °C i år 2100 vil have sammenlignet med en global opvarmning på 2 °C, og hvad der skal til, for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C.

Køl med havvand

16. august 2017
HOFOR har udvidet deres kølenet til flere virksomheder, hvor køligt havvand veksles til koldt vand, det ledes til industri- og erhvervsejendomme

Sådan kan vi bo ved kysten

8. februar 2016
En gruppe amerikanske studerende har udviklet et hus, der kan klare klimaforandringerne, så man fortsat kan bo ved kysten.

9.000 kvadratmeter grønt tag på Moesgård Ny Museum

23. april 2014
Ved Moesgård Museum i Skåde Bakker syd for Aarhus er en ny spektakulær museumsbygning under opførelse. Den ny bygning er tegnet af Henning Larsen Architects og forener klimatilpasning med en platform for udendørsaktiviteter.

Klimatilpasnings-uddannelse fra Teknologisk Institut

26. marts 2014
Få opdateret din viden om klimatilpasning og teknologier til klimatilpasning med et 6-dages uddannelsesforløb med fokus på design og praktisk udførelse af projekter, der kan tilpasse regnvandshåndteringen til klimaforandringerne

Få del i New York’s hastigt voksende cleantech-marked

17. december 2013
Har du interesse i at sælge grønne løsninger til New York? I dag går starten på en nyopstartet klynge betegnet Danish Cleantech Cluster.
Viser 1 - 10 ud af 28