Del artikel Print
Kystsikring i Jyllinge Nordmark indviet

Kystsikring i Jyllinge Nordmark indviet

I denne uge blev det tid til at indvie kystsikringen i Jyllinge Nordmark, ca. 7,5 år efter, at 258 boliger i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg blev ødelagt af vand i forbindelse med stormen Bodil, den 6. december 2013.

Til indvielsen blev det fremvist, hvordan vandet fra Værebro Å kunne fosse ud ad to af de fire rør, som pumperne er sluttet til. Der var kun grund til tænde to pumper, for eller kan det ses, at vandstanden sænkes i åen.

 

Det nye sluseanlæg, pumperne og digerne sikrer dermed beboerne mod fremtidige stormfloder til en højde på 2,54 meter. Under stormfloden Bodil kom vandet i Roskilde Fjord op i 2,07 meter.

 

- Har det været pengene værd? Det har kostet meget, men det beskytter altså værdier for 1,3 milliarder kroner. Men vigtigst af alt, den største værdi, det er værdien af tryghed, og den får alle beboerne tilbage i dag, lød det fra borgmesteren i Roskilde, Tomas Breddam (S).

 

Formand for digelaget, Erik Recker, er glædes også over det færdige projekt.

- Det er så dejligt. Vi kan nu igen passe på os selv. Det bliver rart. Jeg kan høre det på alle. Det her er ro i sjælen. Den 7. juli er der afleveringsforretning, og så er det ellers digelaget, som står for arbejdet fremadrettet, siger han.

 

Kilde: Sjællandske Nyheder