Nyheder om skov

Nyheder om skov

Klodens skove skrumper

21. januar 2014
En artikel i det videnskabelige tidsskrift Science viser, at 800.000 kvadratkilometer ny skov er vokset frem i perioden 2000-2012. I samme periode er 2,3 mio. kvadratkilometer skov blevet ryddet.

Miljøministeren lader rod efter stormen ligge

18. november 2013
Den voldsomme storm den 28. oktober har fået mange danskere til at tweete og sende facebook-beskeder til miljøminister Ida Auken med gode råd om, hvad der skal ske med tusindvis af væltede træer landet over.

Indvielse af Sillebro Ådal

3. september 2013
I dag indvies den genslyngede Sillebro Ådal med nye rekreative områder og stier.

Dyr og planter kan ikke følge med klimaforandringer

14. august 2013
Klimaet vil forandre sig mindst ti gange hurtigere, end det har gjort, siden dinosaurerne uddøde. Så hurtigt kan økosystemer ikke tilpasse sig, konkluderer forskere fra Stanford University.

Klimaforandringer truer nordamerikanske elge

12. august 2013
Varmere vintre i en række af de nordligst beliggende amerikanske stater har medført en eksplosiv stigning i antallet af flåter. Det påvirker særligt de lokale bestande af elge, idet disse store dyr kan blive angrebet af så mange flåter, at blodmangel og sult tager livet af dem.

Den danske bøgeskov får nye gener

12. februar 2013
Der er tradition for at importere både gener og arter, som styrker vores skove. Næste skridt kan blive ny gener fra Nordiran til danske bøgetræer.

Nyt oversvømmelses-bassin og skovområde klimasikrer Allerød

26. november 2012
Dele af Allerød by sikres mod oversvømmelse med nyt regnvandsbassin. Omkring bassinet plantes yderligere en ny skov af møbelfabrikken PP Møbler.

Nu holder Hareskoven på vandet

16. oktober 2012
Seks nye vådområder i Store Hareskov skal fremover tilbageholde store regnmængder, så vand fra massive skybrud ikke ender i den nærliggende Hareskovby.

Klimaforandringer påvirker juletræer

23. juli 2012
Forskere har for længst slået fast, at klimaforandringer ændrer træers vækst. Men hvordan påvirkes juletræerne?

Skoven har vokseværk

15. februar 2012
Forskere har fundet ud af at skovene i det østlige USA er begyndt at vokse hurtigere. De mener at klimaændringerne er den primære årsag
Viser 1 - 10 ud af 26