Del artikel Print
Fremtidens Gårdhave ved Straussvej håndterer og renser selv sit regnvandNiklas Hartmann Have

Fremtidens Gårdhave ved Straussvej håndterer og renser selv sit regnvand

Gårdhaven er det første københavnske eksempel på en regnvandssø med biologisk rensning.

Udover at tilbageholde store vandmængder er rensning tænkt ind i løsningen i Fremtidens Gårdhave ved Straussvej. Princippet er et der kendes fra etablerede badesøer, men skal nu bruges i regnvandssøen. Vandet i søen pumpes til enten vandkunsten eller halvvejs op af græsplænen hvorfra det igen drænes gennem jord opbygget specielt til at tilbageholde uønskede stoffer hvilket resultere i den rensende effekt.


Gårdhaven er konstrueret således at regnvand, der falder på de gårdvendte tage og belagte områder i den lukkede gård, ikke føres til kloakken, men i stedet håndteres inde i gården. Her ledes vandet til et grønt areal, der skråner nedad mod en sø. I gården finder man også fem regnbede samt vandkunst i gården, som er forbundet med søen via en rende. Dette anlæg vil kunne håndtere og tilbageholde vand op til en 100-års regnhændelse.


Fremtidens Gårdhave ved Straussvej er et byfornyelsesprojekt der er finansieret af Københavns Kommune, HOFOR samt Bolig- og planstyrelsen.


Anlægget vil det næste år blive overvåget af Teknologisk Institut og vandprøver skal vise omfanget af den rensende effekt.


Kilde: Licitationen – Byggeriets Dagblad