Del artikel Print
Nordisk fællesskab mod fremtidens klimaforandringer

Nordisk fællesskab mod fremtidens klimaforandringer

Fremtidens klima byder på perioder med mere nedbør og voldsomme storme, samt perioder med tørke. Et nordisk fællesskab skal gøre det muligt at samarbejde på tværs af landegrænserne, når vejret viser sig fra sin værste side og der er behov for hjælp udefra.

En fælles erklæring er netop blevet underskrevet af beredskabschefer fra landene Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark. En erklæring, der skal styrke samarbejdet imellem de nordiske lande, når klimaforandringerne bringer uoverskuelige beredskabsopgaver med sig.

 

Forsvarsminister Trine Bramsen er ansvarlig for beredskabsområdet i Danmark, og hun mener at samarbejdet er en nødvendighed, fordi Danmark ikke kan stå alene imod fremtidens konsekvenser af klimaforandringerne.

 

”Ingen håber, at vi pludselig står i en situation, hvor vi ikke selv kan håndtere eksempelvis oversvømmelse. Men alt peger mod, at vi får kraftige oversvømmelser og andet, hvor vi er nødt til at bede vores naboer om hjælp” udtaler Trine Bramsen.

 

Styrelsens direktør, Henning Thielsen, er ligeledes begejstret for samarbejdet. Han mener at en fælles nordisk beredskabsaftale er en gave for Danmark og at det vil skabe sikkerhed i ekstreme klimasituationer med oversvømmelser og skovbrande.   

 

Kilde: Jyllands-Posten