Del artikel Print
Remiseparken på Amager skal inspirere til klimatilpasning i New York

Remiseparken på Amager skal inspirere til klimatilpasning i New York

Klimaansvarlige fra New York besøgte under IWA-vandkonferencen i København, parken på Amager

En delegation fra New York bestående af bæredygtighedseksperter fra myndigheden NYDEP (New York Departement og Enviromental Protection) aflagde besøg i Remiseparken på Amager i forbindelse af deres deltagelse i IWA-konferencen i København. 

 

Remiseparken er udarbejdet på principperne om miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Projektets holistiske tilgang til klimatilpasningsløsninger i urbane områder har vakt interesse hos New Yorks myndigheder, der håber at kunne bruge projektet som inspirationskilde til fremtidige projekter.

 

Selvom Remiseparken efterhånden er 2 år gammel, vakte den alligevel interesse hos delegationen, der flittigt spurgte ind til projektets detaljer.  Amerikanerne spurgte særligt ind til, hvordan man havde inddraget borgere og interessenter i planlægningsprocessen.

 

Finansiering af offentlige byggeprojekter foregår nemlig væsentligt anderledes i New York end i Danmark, hvor forsyningsselskaber kan betale en stor del af regningen vha. vandtaksterne. I New York er det omvendt kommunen, der mere eller mindre står alene med omkostningerne. En mere borgerinddragende planlægningsproces ville derfor medføre en ejerskabsfølelse for beboerne i lokalområdet. Dette kan forhåbentligt føre til, at flere vil tage medansvar for at vedligeholde de grønne områder og dermed sænke omkostningerne for New York's kommune. Delegationen fra NYDEP fik besvaret deres spørgsmål, og det står  klart, at myndighedssamarbejdet mellem København og New York på klimatilpasningsområder er nyttigt for begge parter.  

 

Du kan læse mere om Remiseparken på klimatilpasning.dk.

 

Kilde: pro.ing.dk