Del artikel Print
Ny analyse fra EEA viser omkostningerne af ekstreme vejrhændelser i Europa

Ny analyse fra EEA viser omkostningerne af ekstreme vejrhændelser i Europa

I de sidste 40 år har ekstreme vejrhændelser kostet Europa 85.000-145.000 dødsfald og omkring en halv billion euro, hvor mindre end en tredjedel af tabene var forsikret.

En ny analyse fra European Environment Agency (EEA) klarlægger Europas tab fra ekstreme vejrhændelser som storme, hedebølger og oversvømmelser de sidste 40 år har forårsaget Her ligger det samlede tab på tværs af 32 EEA medlemslande mellem 450-520 milliarder euro, samt 85.000-145.000 dødsfald. Omkring 3% af disse hændelser er ansvarlig for 60% af tabene, ifølge EEA.

 

Formålet med analysen er at give databaseret information om påvirkningen af ekstreme vejr- og klimarelaterede hændelser. Hændelser, der forventes at blive hyppigere i fremtiden. Derfor fremhæves nødvendigheden af en europæisk klimatilpasningsindsats og et behov for at øge forsikringsdækningen som et finansielt værktøj. Forsikringsgraden af disse tab varierer markant mellem EU-landene. I Rumænien var kun 1% af tabene de sidste 40 år dækket af forsikring, hvor lande som Danmark og Nederlandene dækkede henholdsvis 56% og 55% af tabene.

 

Kilde: EEA