Del artikel Print
Bassiner skal stoppe forurening

Bassiner skal stoppe forurening

Regnvand vil blive holdt tilbage og forsinket ledt ud ved siden af havn.

Parkering i Grønnegården i Rudkøbing er en våd oplevelse efter regnskyl - selv efter mindre mængder.


Dette vil Langeland Forsyning dog afhjælpe i forbindelse med projektet " Det nye Bystræde" anlagt tre forsinkelsesbassiner i en slags " ø" midt på parkeringspladsen i Grønnegården. De tre bassiner, som vil blive lukkede og tætte, vil kunne tilbageholde op til 60 kubikmeter vand (60.000 liter), fordelt på 120 kvadratmeter. Eller op til en halv meter vand, når de er fyldte.


-Der er i disse år i Danmark megen fokus på at forhindre overløb, som kan opstå, når der kommer store regnmængder, der så ryger i samme ledning som spildevand med risiko for en efterfølgende forurening. I Langeland Kommunes spildevandsplan er denne del af Rudkøbing ikke udlagt som et område, hvor man separatkloakerer og adskiller regnvand fra spildevand, men nu kommer der i stedet en delvis separering, fortæller ingeniør og projektleder på denne del af " Det nye Bystræde", Søren Aggerholm Larsen fra Langeland Forsyning.


Forsyningen vil anvende det område på pladsen, som efter kommunens planer er udlagt til et grønt areal. Meningen er, at vandet langsomt skal sive fra de tre bassiner ud i ledningerne og videre ud i et udløb ved siden af havnen.

 

Kilde: Fyns Amts Avis