Del artikel Print
Højvandsbeskyttelse: Tøjhushaven i Randers får ny dæmning

Højvandsbeskyttelse: Tøjhushaven i Randers får ny dæmning

Ny mobil højvandsdæmning skal beskytte Tøjhushavekvarteret i forbindelse med stormflod og oversvømmelse

Ved varsel om stormflod skal den 11 meter lange, mobile dæmning rulles ud i Toldbodgade, hvor en gammel mur ikke længere er i stand til at holde en stormflod ude af det lavtliggende Tøjhushavekvarter.

 

Dæmningen fungerer efter bogstøtteprincippet, hvilket indebærer, at når vandet fylder dæmningen op, så holder vandets vægt dæmningen på plads og tilbageholder vandet.

 

"Dæmningen skal være med til at opretholde kvarterets beskyttelse imod stormflod, indtil Klimabroen kommer på plads. Når først broen og Klimabåndet bliver etableret, vil den mobile dæmning og resten af højvandssikringen i Tøjhushavekvarteret blive overflødig.

 

Derfor er det smart, at den mobile højvandsdæmning er en fleksibel løsning, som vi i fremtiden kan anvende andre steder i Randers Kommune, hvor vandet trænger sig på," fortæller Mia Rix, klimakoordinator og projektleder i Randers Kommune.

 

Randers er blandt de områder, hvor skaderne ved stormflod anslås at blive størst. Dæmningen er første skridt i en større strategi for at sikre Randers’ lavtliggende områder med Klimabåndet, som skal sikre byen imod storm og havvandsstigninger.

 

Kilde: Din Avis Randers