Klimatilpasning i de danske kommuner – et overblik
Del artikel Print

Klimatilpasning i de danske kommuner – et overblik

Indsatsen med at udarbejde og implementere klimatilpasningsplanerne i de danske kommuner er løbende blevet evalueret og erfaringerne er blevet samlet i en række rapporter, der kan findes her på siden. Rapporterne kan fungere som inspiration og hjælp til andre kommuner med at komme i mål med deres klimatilpasningsprojekter.

 

I den nyeste rapport fra 2016, udarbejdet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, samles op på erfaringerne med at implementere klimatilpasningsplanerne i ti danske kommuner. En række personer, der arbejder med implementeringen i deres hverdag, er blevet interviewet, og rapporten sætter fokus på de mange aktuelle og relevante spørgsmål, udfordringer og fordele ved klimatilpasning, set fra både et kommunalt og et forsyningsperspektiv.

 

Tidligere har Skov & Landskab på Københavns Universitet afdækket klimatilpasningsindsatsen i en række kommuner. Resultaterne fra projektet 'Klimatilpasning i de danske kommuner - et overblik’ er blevet samlet i fem rapporter. Som det første afdækkede projektet fire vigtige hovedområder i arbejdet med klimatilpasning. Dernæst blev ti udvalgte kommuner undersøgt i forhold til de fire hovedområder. Efterfølgende beskrev projektet kommunalpolitikeres og forsyningsselskabers roller. Borgernes holdninger og praksisser blev kortlagt, og projektet sluttede i november 2013 med en evaluering af ti kommuners proces frem mod endelige klimatilpasningsplaner.

 

Alle seks rapporter er beskrevet yderligere herunder og kan hentes under ’læs mere’ i menuen til højre.

 

 

 

Implementering af 10 klimatilpasningsplaner – aktiviteter, udfordringer og gode oplevelser

Læs mereLuk

 

Klimatilpasning i de danske kommuner - et overblik

 

Kvalitativ analyse af udvalgte kommuners klimatilpasningsstrategier

 

Klimatilpasning i de danske kommuner - det siger politikerne

 

Klimatilpasning i de danske kommuner - grundejernes holdninger og praksisser

 

Ti klimatilpasningsplaner: Hvad gør kommunerne?
Senest redigeret: 04-02-2014