Del artikel Print
17 stærke klimaprofiler skal rådgive Nationalt Center for Klimaforskning

17 stærke klimaprofiler skal rådgive Nationalt Center for Klimaforskning

Nationalt Center for Klimaforskning (NCKF) ved DMI har nedsat et rådgivende udvalg med 17 klima-kyndige medlemmer, der skal give bedre indsigt i samfundets tendenser, udfordringer og behov.

Da de 17 medlemmer kommer fra forskellige baggrunde som universiteter, kommuner, ministerier, virksomheder og uafhængige forskningsinstitutioner, kan det nye Advisory Board danne mulighed for nye partnerskaber, samarbejder og forskningsområder. 

 

Rådgivningen skal sikre, at NCKF's forskning, viden og data giver mest mulig værdi for samfundet. Medlemmernes bidrag skal være med til at forstå klimaændringer i det Danmark og det globale klima. 

 

NCKF Advisory Board er en sammenlægning af det tidligere Rådgivende udvalg og Videnskabeligt Panel, og har både nye og tilbagevendende medlemmer. Disse medlemmer er udpeget i en toårige periode, og vil mødes to-tre gange om året og have dialog og diskussioner om, hvordan NCKF kan rådgive regeringen, hjælpe landets kommuner og andre beslutningstagere, og hvordan man kan lave klimakommunikation og tværfagligt samarbejde. 

 

Læs mere i pressemeddelelsen her.