Del artikel Print
Klimatilpasning i Lindevangsparken stod sin prøve

Klimatilpasning i Lindevangsparken stod sin prøve

I Frederiksbjerg er der skabt et nyt grønt byrum og park med en central klimatilpasningsfunktion. Den klimatilpassede Lindevangspark blev i juni testet af kraftigt regnvejr.

En torsdag i juni faldt der over 50 millimeter regn på Frederiksberg. I den forbindelse undersøgte Frederiksberg Forsyning, hvordan Lindevangsparken håndterede vandmængderne, og heldigvis fungerede klimatilpasningsanlæggene præcis, som de var designet til.

 

"Det var stor glæde, da vi kunne konstatere, at anlæggene i parken gør nøjagtig det, de skal. Vandet er løbet af vejene opstrøms og i regnvandsledningen under Finsensvej. I Lindevangsparken dukker vandet op i grøften, som stod med et flot vandspejl mellem de grønne planter," siger Frederiksberg Forsynings LAR-konsulent Helle Rye Westphall.

 

Fra grøften var der overløb via en regnvandsledning til scenen midt i parken. Her stod vandet flot i bunden af plænen, før det trak sig tilbage. På Sløjfen ud mod Peter Bangs Vej havde den nye plads også fået et fint vandspejl.

 

Tanken med parken er, at den skal aflaste kloaksystemet ved voldsom regn og skybrud. Lindevangsparken er et godt eksempel på, at det er muligt at lave en løsning, der både håndterer regnvandet og forbedrer parken, så den byder på flere muligheder og oplevelser for de mennesker, der bruger den. Det giver stor merværdi, både i forhold til forsyning og i forhold til parkens brugere.

 

Kilde: Frederiksberg Forsyning