Del artikel Print
Klimavenlig bypark i Aarhus

Klimavenlig bypark i Aarhus

Ambitionen er at skabe verdens første bypark, der både kan håndtere overskydende regnvand og skabe muligheder for borgerne til at mødes om sundhedsfremmende samvær.

Projekt SPARK står for Sunde Park Aktiviteter, Rehabilitering og Klima. Parken, som ligger omkring rehabiliteringscentret, skal omdannes til en park for centrets brugere, men også for resten af århusianerne.

 

Visionen er at mennesker med funktionsnedsættelse i form af sygdom, handikap eller sociale problemer skal have de samme muligheder for at bruge parken som alle andre. Alle skal kunne lege, motionere og træne på forskellig vis.  

 

Parken bliver også et vigtigt element i klimasikringen af Aarhus. Parken bliver derfor designet til at kunne klare store mængder regn fra for eksempel skybrud.

 

Netop kombinationen af rehabilitering og klimatilpasning er områdechef for MarselisborgCentret Jan Sau Johansen meget begejstret for. Ifølge ham er der også mange foreninger og institutioner i området, som vil få stor glæde af projektet, hvis det gøres rigtigt.

 

Projektet skal også forsøge at udvikle nye tekniske løsninger samt nye samarbejdsmuligheder for herefter at kunne fremstå som en inspiration for kommende projekter.

 

Projekt SPARK er et samarbejde bestående af MarselisborgCentret, Region Midtjylland og Aarhus Kommune, Aarhus Vand samt Realdania.  

 

Kilde: Realdania.dk