Del artikel Print
Klimasikret idrætspark vinder fornem pris

Klimasikret idrætspark vinder fornem pris

Idræt og klimasikring følges ad i VANDPLUS-projektet, der har gjort Gladsaxe Kommune til Danmarks Friluftskommune 2015.

Friluftsrådet har kåret Gladsaxe Kommune som Danmarks Friluftskommune 2015. Hæderen, der tilfalder kommunen, skyldes især det ombyggede Gladsaxe Sportscenter, hvor nyanlagte legepladser og tennis- og skaterbaner fremover skal fungere som gigantiske vandreservoirer i tilfælde af skybryd.

 

Klimasikringen af Gladsaxe Sportscenter er et såkaldt VANDPLUS-projekt, der er blevet til i et partnerskab mellem Lokale og Anlægsfonden, Realdania og Naturstyrelsen. Målet med de i alt fire VANDPLUS-projekter har været at vise, hvordan klimasikring kan gavne borgerne og give mere liv i byerne.

 

- Klimasikringen på Gladsaxe Sportscenter er et godt eksempel på, at klimasikring ikke behøver at være udformet som kedelige vandtekniske anlæg i mørke rør under jorden. Klimasikring kan booste friluftlivet, hvis man tænker innovativt, siger landskabsarkitekt Lone Ververs Jansson fra Naturstyrelsen.

 

Gladsaxe Sportscenter blev indviet 7. juni 2015. De tre øvrige VANDPLUS-projekter findes i Viborg, Solrød og på Frederiksberg.

 

Foto: Gladsaxe Kommune