Del artikel Print
Cleantech konkurrence i New York giver adgang til markedet

Cleantech konkurrence i New York giver adgang til markedet

Kan dansk teknologi være med til at sikre New York mod klimaforandringer? NYCEDC, en af partnerne i DI’s Danish Cleantech Hub i New York, har lanceret en konkurrence for at finde de nyeste og smarteste grønne teknologier.

Der er intet mindre end 30 millioner dollars på spil i RISE:NYC, som er en ny konkurrence, der skal bringe de bedste og mest innovative danske cleantech-løsninger til New York. Konkurrencen, der er arrangeret af New York City Economic Development Corporation (NYCEDC), søger at identificere og implementere teknologi eller løsninger, der kan gøre New Yorks bygninger og infrastruktur modstandsdygtige over for de voldsomme klimaforandringer, der rammer byen i disse år.

 

På udkig efter innovative løsninger

Konkurrencen søgte i februar innovative løsninger, der kan styrke modstandsdygtigheden i en række netværk og systemer i New York. Det gjaldt bygningssystemer (såsom elektriske systemer, varme, ventilation, aircondition, VVS-udstyr osv.), infrastruktur, herunder energiinfrastruktur (el, naturgas, damp og flydende brændstoffer), telenetværk (både kabelforbundne, trådløse samt dataplatforme).

 

Projekterne skulle være klar til implementering og have potentiale til væsentligt at forbedre modstandsdygtigheden i bygninger eller infrastrukturnetværk. Omkostningseffektive og skalerbare løsninger bliver særligt prioriteret i konkurrencen.

 

De 30 millioner dollars vil gå til at finansiere implementeringen af vinderløsningerne i New York City.