Del artikel Print
Få gode ideer til klimatilpasning

Få gode ideer til klimatilpasning

Medlemsbladet for Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger er udkommet med et temanummer med gode eksempler om klimatilpasning i Danmark og Skåne.

Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger har udsendt et temanummer med fokus på klimatilpasning. Med en lang række gode eksempler på kommunal klimatilpasning i Danmark og Sverige giver bladet et et godt indtryk af arbejdet med at implementere klimatilpasning i kommuneplanerne. Der er eksempler fra Vesterbro, Lemvig og Aarhus samt Kristianstad i Skåne.  

 

Efter skybruddet i 2011, som endte med at koste det danske samfund omkring 6 milliarder kroner, har der været en øget politisk bevågenhed omkring omkostningerne og konsekvenserne ved globale klimaforandringer. I de nyeste kommunalplanrevisioner er klimatilpasningsplaner, inklusive oversvømningskort og handleplaner, blevet en fast del af kommunernes værktøjskasse i kampen mod mere udstadigt vejr. Ifølge DMI og FN's klimapanel vil Danmark komme til at opleve flere og voldsommere regnvejrsdage i fremtiden.  

 

Februar-temanummeret lægges ud på foreningens hjemmesiden på et senere tidspunkt.