Del artikel Print
Bliv klar til næste skybrud

Bliv klar til næste skybrud

Naturstyrelsen kommer boligejerne til undsætning med en ny folder med gode råd om forebyggelse og krisehjælp til huset.

Med folderen 'Er du klar til næste skybrud' kan borgerne nu hente tips og tricks til at tjekke deres bolig og gøre den klar til mere og voldsommere regn.

Folderen er udarbejdet af Naturstyrelsen i samarbejde med Bolius, Boligejernes Videncenter.


"Boligejerne kan gøre en del for at tilpasse boliger og haver til det ændrede klima og dermed forebygge dyre efterregninger. Så jeg kan kun anbefale, at man sætter sig ind i, hvordan man kan forebygge og afhjælpe skybrudsskader. Her er folderen et af redskaberne", siger Kåre Svarre Jakobsen, kontorchef i Naturstyrelsen.

 

Folderen beskriver de sårbare områder omkring boligen. Der er en tjekliste til, hvilke ting man kan gøre for at reducere risikoen for skybrudsskader, og forskellige metoder og teknikker bliver vist og forklaret. Der er for eksempel en anvisning til gratis klimatilpasningstjek og gode råd om pumpebrønde, højvandslukker, faskiner og regntønder. Og endelig ni skarpe råd til, når skaden er sket.

 

Miljøministeren har tidligere i år lanceret et gratis klimatjek i samarbejde med række partnere, blandt andet Danske Kloakmestre, Danske Anlægsgartnere, De Grønne Kloakentreprenører og Dansk Byggeri, og der er etableret en borgerrettet hjemmeside med gode råd. Den nye folder indgår i denne kampagne, der vejleder borgerne om fordelene ved at klimasikre deres hjem