September

FN-byen i København bliver klimatilpasset

20. september 2012
København vil inden længe få endnu et klima-vartegn, når FN-byen står klar i den nye bydel i Nordhavnen. Anlægget vil indeholde et hvidt tag med fokus på indsamling af solenergi og et grønt tag.

Håndtering af usikkerheder

19. september 2012
Et dansk studie foreslår en ny metode til hvordan man kan håndtere usikkerheden i forhold til beslutningstagen om klimatilpasning

Økosystem baseret tilgang til klimatilpasning

18. september 2012
I et nyt projekt undersøges muligheder og konflikter forbundet med en økosystem baseret tilgang til klimatilpasning i Københavns kommune

Ny klimamodel skal forberede Danmark til skybrud

17. september 2012
Ødelæggelser efter voldsomme regnskyl koster milliarder, for danske byer er generelt stadigt dårligt tilpasset ekstreme nedbørsepisoder. Ny dansk forskning viser måske vejen frem.

Kombineret skaterpark og regnvandsanlæg er åbnet i Roskilde

14. september 2012
Roskilde har fået et trækplaster i international verdensklasse. Miljøminister Ida Auken åbnede for nyligt Rabalder Parken på Musicon-grunden. Parken sætter nye standarder for kombination af klimatilpasningstiltag og specialiserede rekreative anlæg.

Nyt klimaværktøj til erhvervslivet

10. september 2012
Et nyt interaktivt værktøj skal hjælpe virksomheder med klimasikringen, så de undgår tab og produktionsstop, hvis ulykken skulle ske.

To vindere i ambitiøst klimaprojekt

4. september 2012
Etableringen af Danmarks foreløbigt dyreste klimatilpasningsprojekt, en bæredygtig bydel i Kokkedal, er kommet et skridt nærmere efter udpegningen af de to finaleforslag.

Boligområder klimatilpasser

3. september 2012
Efter en række uheldige episoder med oversvømmelser og lignende har flere boligselskaber nu fået etableret forskellige former for beredskabsplaner i tilfælde af skybrud.
Viser 1 - 8 ud af 8