November

Nyt oversvømmelses-bassin og skovområde klimasikrer Allerød

26. november 2012
Dele af Allerød by sikres mod oversvømmelse med nyt regnvandsbassin. Omkring bassinet plantes yderligere en ny skov af møbelfabrikken PP Møbler.

Få gratis klimatjek af din bolig

23. november 2012
Miljøministeren indgår aftale med fagfolk om gratis klimatilpasningstjek, der kan spare boligejere både bekymringer og penge.

Miljøministeren: Spil bolden nu

22. november 2012
Interessen var stor, da KL på to konferencer satte fokus på staten, kommunerne og vandselskabernes samspil om klimatilpasning. ”Det er nu, der skal handles, og bolden ligger klar på banen,” sagde ministeren.

Realdania støtter klimatilpasning i Lemvig

19. november 2012
Realdania fonden støtter projekt, der går ud på at sikre Lemvig By mod oversvømmelser fra baglandet under højvande i Limfjorden eller kraftige regnskyl. Projektet tager udgangspunkt i Lemvig Sø.

Vesterport får planter på toppen

16. november 2012
Lokaludvalget og Miljøpunkt Indre By-Christianshavn arbejder på at etablere et grønt tag på Vesterport Station i København. Det grønne tag kommer bl.a. til at bestå af rødlig stenurt blandet med vilde blomster, som skifter mellem utallige farve-nuancer.

Konference: klimatilpasning, planer og finansiering

12. november 2012
Den 20. november 2012 afholder Kommunernes Landsforening (KL) og Miljøministeriet en konference (Vandtek) om klimatilpasning. Ministeriet repræsenteres blandt andre af Ida Auken, der vil holde tale om kommuneaftalen og klimatilpasning.

Danmark skal gå forrest i kampen mod oversvømmelser

6. november 2012
Miljøminister Ida Auken samlede centrale aktører i Det Nationale Dialogforum for Klimatilpasning til gennemgang af visioner for området i den kommende tid.

Nyt regnvandsbassin ved svømmehal i Værløse

2. november 2012
Værløse Svømmehals nye regnvandsbassin er et nyttigt tiltag for såvel det lokale miljø som områdets beboere.

Kortlægning skal vise risiko for oversvømmelser (opdateret 8/4 2013)

2. november 2012
Miljøminister Ida Auken har december 2012 offentliggjort den endelige lov om spildevandsselskabers udarbejdelse af oversvømmelseskort.
Viser 1 - 9 ud af 9