Januar

Grønne tage pryder byens tage

30. januar 2012
Grønne tage er populære. Alene i København findes nu omkring 40 grønne tage. Kommuner opfordrer til etablering af flere, for at få nytte af deres aflastende effekt på kloaksystemet. Desuden kan de grønne tage fungere som rekreative arealer.

Mere viden om grundvand

26. januar 2012
Ny bog fra det internationale forskningsprojekt CLIWAT opsummerer hovedkonklusionerne af projektet om grundvandets fremtid under klimaforandringer. Bogen henvender sig til politikere og beslutningstagere på lokalt, regionalt og nationalt niveau.

Skybrudsramte boligejeres forsikringer er blevet dyrere

24. januar 2012
Fem ud af syv adspurgte forsikringsselskaber har hævet prisen og skærpet kravene til skybrudsramte boligejere.

Nyt computerredskab skal forudsige oversvømmelser

23. januar 2012
Husejerne får et nyt redskab, som skal hjælpe med at forudsige klimaforandringernes konsekvenser for lige netop deres grund. Klimaforskere fra Aarhus Universitet har fået 4 mio. kroner til udvikling af værktøjet.

118 millioner kroner til klimatilpasning i Kokkedal

22. januar 2012
Stort byggeprojekt i Kokkedal skal vise hvordan klimaudfordringer, byudvikling og boligsociale udfordringer kan løses samlet i klimatilpasningsprojekt, hvor de øgede regnmængder skal bruges som rekreativ og aktiv ressource.

Miljøministeren i Greve: Smukt, imponerende, intelligent, flot

17. januar 2012
Der var store roser til Greve under ministerens besøg den 16. januar. Samtidig lancerede Ida Auken nyt værktøj til klimatilpasning

Oversvømmelsestruede områder i Danmark er udpeget

12. januar 2012
10 områder i Danmark vil blive ramt hårdt af oversvømmelser, hvis de blev udsat for ekstrem stormflod eller ekstremregn – også kaldet 100 års-hændelser. Derfor skal det nu undersøges, hvordan man beskytter disse 10 områder i fremtiden.

Ida Auken besøger Greve og lancerer nyt værktøj

12. januar 2012
Greve Kommune har været hårdt ramt af skybrud og har for alvor gjort noget for klimatilpasningen. Derfor har Greve Solrød Forsyning inviteret Ida Auken til Greve for at dele erfaringerne med klimatilpasning i kommunen.

Klimatilpasning kan nu integreres i lokalplanen

12. januar 2012
Ida Auken giver kommunerne et nyt redskab, så de får mulighed for blandt andet at forebygge fremtidige oversvømmelser og forurening ved at inddrage klimatilpasning i lokalplanerne. Tiltaget er et led i regeringens klimatilpasningsindsats.

Kombineret skaterpark og afvandingsystem i Roskilde

12. januar 2012
Et 40.000 kvadratmeter stort parkanlæg er på vej i Roskildes nye kreative bydel Musicon. Anlægget kombinerer regnvandsopsamling med en aktivitetspark for blandt andre skatere. Parken forventes klar i juli 2012.
Viser 1 - 10 ud af 12