December

Kommunerne skal kortlægge risiko for oversvømmelser

20. december 2012
Kommunerne kan nu pålægge vandselskaberne at udarbejde oversvømmelseskort til brug for de kommende klimatilpasningsplaner.

Intelligente drev redder Århus fra ekstremregn

19. december 2012
En vejrradar, selvtænkende drev til spjæld og 55.000 kubikmeter opsamlingsbassiner er vigtige elementer i den plan, der skal hindre oversvømmelser af århusianske kældre.

Regnvandet skal ud af kloakkerne – kloakvandet skal ud af kældrene

14. december 2012
Nyt lovforslag giver spildevandsforsyninger mulighed for at finansiere skybrudssikrede veje og udvidelser af vandløb. Det vil få efterspørgslen på grønne løsninger i anlægssektoren til at stige og skabe flere jobs.

Ida Auken: Klimasikring er billigere end oversvømmelser

13. december 2012
Regeringen er nu klar med en plan for klimasikring af Danmark. Den skal sætte rammerne, så borgerne undgår vand i kældrene, virksomheder ikke får ødelagt deres varelagre og butikker, og kommunerne kender statens initiativer.

Smart planlægning sparer næste generation for kæmpe klimaregning

13. december 2012
Nyt kort viser, hvor grundvandet vil stige og falde fremover. Det skal hjælpe kommunerne med at klimatilpasse fremtidens byer og spare kommende generationer for oversvømmelser og kæmpe klimaregninger.

Vand skal knytte Kokkedal sammen

11. december 2012
Vandets veje er borgernes veje. Det er grundtanken i vinderprojektet fra Kokkedal i Nordsjælland, der løb med sejren i konkurrencen om at tegne planerne for Danmarks største klimatilpasningsprojekt.

Indvielse af LAR-demonstrationsprojekt i Brøndby

6. december 2012
Fredag den 30. november indviede repræsentanter fra Brøndby Kloakforsyning A/S og kommunens Teknik- og Miljøudvalg seks nye grønne vejbede til regnvandshåndtering på vejen Lindevang i Brøndby. Vejbedene er en del af en større LAR-løsning i kvarteret.

Klimatilpasning og opfølgning på økonomiaftalen for 2013

4. december 2012
Mange kommuner og spildevandsforsyninger er i fuld gang med klimatilpasningen. Nu ligger det klart, hvad præcis kommunerne skal leve op til i forbindelse med Økonomiaftalen for 2013.

Frederiksberg præsenterer klimatilpasningsplan til 1,8 milliarder kroner

4. december 2012
Ny klimatilpasningsplan skal sikre borgerne på Frederiksberg mod oversvømmelser som følge af skybrud. Planen lægger op til både store anlægsprojekter såvel som mindre lokale indsatser, der til sammen skal sikre byen bedst muligt.
Viser 1 - 9 ud af 9