Del artikel Print
Danskerne blæser på klimaforandringer

Danskerne blæser på klimaforandringer

De danske villaejere er uforberedte på klimaforandringerne, viser ny undersøgelse.

Udsigten til oversvømmelser, stormfloder og skybrud skræmmer tilsyneladende ikke de danske villaejere. En ny undersøgelse fra Idényts villapanel viser, at de færreste danske husejere er bekymret for konsekvenserne af klimaforandringerne. Det fremgår af en artikel i Urban Øst den 26. januar.

Ifølge artiklen mener 87 procent af husejerne ikke, at de har brug for at udføre forbedringer på deres bolig med henblik på at imødekomme klimaforandringer. Det kan dog koste dyrt i sidste ende.

 

I artiklen siger Ole Bøssing Christensen fra Danmarks Meteorologiske Institut: "De voldsomme oversvømmelser og vandskader, vi eksempelvis oplevede efter skybruddet i juli 2007, er kun en forsmag på de problemer, vi står over for i fremtiden. Ikke mindst i de lavtliggende dele af landet vil oversvømmelser og andre former for klimaafledte skader blive af mere hyppig karakter end i dag."

Jørgen Nielsen, seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut supplerer: "Husejerne kan mærke forandringerne i klimaet, og en del vil til en vis udstrækning også gerne handle. Men jeg synes, undersøgelsens resultater viser, at en hel del husejere er i tvivl om, hvad de konkret skal gøre - eller om de overhovedet skal gøre noget. Så det er i hvert fald nok vigtigt, at der kommer noget information."

Kilde: Urban Øst 26. januar  2009, side 4