Del artikel Print
60 millioner kroner til dansk forskning i biologiske arter.

60 millioner kroner til dansk forskning i biologiske arter.

Center for Macroecology, Evolution and Climate Change får 60 millioner kr. til at forske i verdens dyr og planters levevilkår og levemønster.

Danmarks Grundforskningsfond støtter danske biologer med 60 millioner kr. til at undersøge klimaforandringernes påvirkninger på dyr og planter.

Forskere inden for det biologiske flelt kender til fakta bl.a. om hvor henne forskellige biologiske arter lever, f.eks. at op til ni ud af ti arter trives bedst i højderne tæt ved kysten, men kender ikke til sammenhængen i dette og årsagen til dette.

Den danske gruppe forskere omfatter bl.a. økologer, evolutionsbiologer og eksperter i både hvirveldyr og insekter. Denne forskningsgruppe bliver samlet i grundforskningscentret, Center for Macroecology, Evolution and Climate Change med professor Carsten Rahbek, som er en af verdens førende forskere inden for biodiversitet, som leder.
 
Målet med forskningsprojektet er, at få afdækket flest mulige hemmiligheder bag arternes udvikling over både tid og rum, således at det kan udvikle et kort over hvordan dyr og planter vil reagere på fremtidens klimaforandringer.

Grundforskningscentret, Center for Macroecology, Evolution and Climate Change, er et ud af ni store projekter der modtager økonomisk støtte fra Danmarks Grundforskningsfond.