Del artikel Print
Beredskab ved stormflod og skybrud

Beredskab ved stormflod og skybrud

Teknologisk Institut og partnerskabet Vandet fra Landet afholder konference om beredskab ved stormflod og skybrud.

Klimaændringerne betyder flere skybrud og storme og dermed også større problemer med vand.

 

Næsten alle kommuner har lavet klimatilpasningsplaner, og flere kommuner har lavet risikostyringsplaner for stormflod. Men der er langt fra planer til den endelige gennemførelse. Kommunerne skal nu i gang med at lave handlingsplaner, og der vil derfor gå mindst 15-20 år, før planerne er gennemført.

 

I mellemtiden må både kommuner og borgere selv gøre noget for at minimere risikoen for oversvømmelser – og det er her, beredskabet kommer ind. Ved at lave en beredskabsplan kan både kommuner, forsyninger og borgere hurtigt nedsætte risikoen og konsekvenserne ved en oversvømmelse.

 

Konferencen behandler forskellige aspekter af beredskab, fra forsikringsdækning og varsling til modellering og kommunale beredskabsplaner og beskyttelse af den enkelte ejendom.

 

Sammen med konferencen arrangeres en udstilling, hvor producenter af forskellige beredskabsprodukter udstiller. Her får konferencedeltagerne mulighed for at se, hvilke produkter der findes på markedet og mulighed for at diskutere funktion og praktiske erfaringer med udstillerne.

 

Konferencen afholdes på Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup.

 

Tilmelding og yderligere information via linket til højre.