Nyheder om fiskeri

Nyheder om fiskeri

Storme bringer eksotiske fisk til Danmark

27. januar 2015
I 2014 blev der registreret rekordmange eksotiske fisk, blæksprutter og vandmænd i de danske farvande.

Klimaforandringer bringer eksotiske fisk til danske farvande

4. juni 2013
Ny forskning fra Danmark Tekniske Universitet viser, at de stigende temperaturer i havene har fået fiskearter fra varmere vande til at flytte nordpå. De danske fiskere skal måske til at fiske efter sværdfisk og ansjoser i stedet for torsk og sild.

Nyt klima ændrer livet under havoverfladen

18. marts 2013
Stigende temperaturer i de danske farvande får torsk og andre fiskearter til at vandre nordpå. Samtidig kommer nye arter til fra syd. Ny rapport bidrager til at kortlægge vandringen.

AMO hæver temperaturen og havet

7. december 2011
En del af temperaturstigningen i Danmark de sidste 30 år har en naturlig årsag i en 60-90 års svingning i havtemperaturen i Atlanterhavet.

IPCC udgiver særrapport om ekstremvejr

2. december 2011
Ekstremt vejr bliver endnu mere ekstremt i fremtiden, og vi bør derfor blive bedre til at håndtere det. Det er hovedbudskabet på klimapanelet IPCC´s topmøde i Sydafrika. Klimapanelet har for nyligt udgivet en særrapport om ekstremvejr.

Klimaet trænger torsken ud af Skagerrak

20. januar 2011
Højere vandtemperaturer om sommeren kan hæmme væksten hos torsk og betyde farvel til fisken i Skagerrak. Det skriver Ritzau

Norsk udredning om klimatilpasning

18. november 2010
En regeringskommission har afgivet betænkning efter to års arbejde. Rapporten udpeger udfordringer og handlemuligheder for den norske regerings indsats på klimatilpasningsområdet.

EU’s fiskeriregulering under pres pga. klimaændringer

26. august 2010
Vandtemperaturen i de europæiske farvande er steget, og det får fiskearter som makrel og torsk til at søge mod nord. Denne udvikling lægger pres på EU's regulering af fiskeriet, skriver Politiken.

Klimaændringer og havmiljøet i de danske farvande

19. juli 2010
Et dansk forskningsprojekt undersøger det nuværende biologiske og fysiske marine miljø i de danske farvande og den mulige påvirkning af klimaændringerne på det marine økosystem.

Klimaændringer bringer nye fiskearter til danske farvande

15. juli 2010
Havene omkring Danmark er blevet varmere, og det er med til at lokke eksotiske fisk såsom klumpfisk, stør og sortmundet kutling hertil. Biologer er nu gået i gang med at kortlægge samtlige saltvandsfisk herhjemme. Det skriver Politiken.
Viser 1 - 10 ud af 16