VANDPLUS-regnskaber
Del artikel Print

VANDPLUS-regnskaber

De næste 15-20 år skal vi i Danmark bruge mere end 40 milliarder på klimatilpasning i vores byer. Gør vi, som vi plejer, vil alle disse penge blive investeret i kloakker og afspærrede regnvandsbassiner. Med de fire VANDPLUS-projekter er det hele forsøgt vendt på hovedet, og de fire projekter har undersøgt mulighederne for at tænke forsyningsselskabernes økonomi tættere sammen med kommunens.


Nøglen til succesen ligger i at tænke i dobbeltfunktioner. En stor del af forsyningsselskabets penge går til faciliteter, der både kan rumme regn og aktiviteter. På den måde får vi mere for vores penge.


Ved at tænke i dobbeltfunktioner vil mange af investeringerne også kunne gå til parker, sportsbaner og klasselokaler, som samtidig også kan rumme vand fra skybrud.

 

VANDPLUS viser at der kan spares penge, og at vi samtidig kan udnytte pladsen i vores byer bedre. Kort sagt: Vi kan få mere livskvalitet for færre penge. Det kræver blot, at vi arbejder sammen i stedet for hver for sig.


VANDPLUS-regnskaberne præsenterer de fire projekters finansiering og viser hvordan, man ved at tænke i dobbeltfunktioner kan få mere for pengene. Se regnskaberne via link til højre på siden.