Del artikel Print
Projekt VandKant er topscorer ved uddelingen af  MUDP-midler

Projekt VandKant er topscorer ved uddelingen af MUDP-midler

Projektet vil være med til at udvikle en mere intelligent klimatilpasning med inddragelse af helt nye måleprincipper, modelleringsmetoder og AI-modeller.

Mange af landets kommuner og vandselskaber tilpasser sig i dag ekstreme skybrud, men der mangler fokus på de lange våde vinterhalvår som vi også går i møde. I efteråret og vinteren 2019/2020 stod det på rekordstore mængder af regn der var jævnt fordelt over de mørke måneder. Dette medførte problemer i byerne hvor store ubefæstede arealer også bidrog til afstrømning af regnvand og forårsagede oversvømmelser. Derfor ønsker det nye projekt VandKant fra Aarhus Vand A/S at øge forskningen på hvad de kalder Situations Afhængig Afstrømning (SAA).

 

- De meget store investeringer, der i dag bliver lavet for at begrænse effekterne fra skybrud, vil ikke nødvendigvis kunne håndtere konsekvenserne af denne type nedbør. Derfor er der brug for ny viden, nye metoder og nye værktøjer, fortæller Kristoffer Tønder Nielsen projektleder på VandKant.

 

Formålet med projektet, der modtager 9 millioner af Miljøstyrelsens MUDP-projektmidler, er at undersøge konsekvenserne af SAA i byens hydrologiske kredsløb, og at skabe nye måle-, model- og varslingsløsninger.  

 

Kilde: Ingeniøren