Del artikel Print
Danske vandløbsdata for 30 år samlet på én hjemmesideColourbox

Danske vandløbsdata for 30 år samlet på én hjemmeside

I stedet for at være spredt ud på flere institutioner er Kommunernes- og Miljøstyrelsens 30 års vandløbsdata for vandstand og vandføring nu samlet på én platform

Dette har en stor betydning for mange forskellige aktører – både private og offentlige - eftersom det øger lettilgængeligheden af dataene. Forskellige brancher såsom forsynings- og landbrugssektoren, forskningsinstitutioner og rådgivere benytter disse data i deres daglige virke. Her betyder en lettilgængelighed på én platform meget for brugen af dataene. For offentlige instanser, såsom kommuner, har det også en væsentlig betydning for diverse forvaltningsprocesser. Hvortil man håber, at udbrede dataene, samt ’at bygge ovenpå’ ift. nye og spændende projekter med dataene.

 

Udover, at dataene nu er samlet et sted og gør brugen af dem nemmere for både private og offentlige aktører, er dataene også frit tilgængelige for borgere. Hermed har alle mulighed for at hente dataene, som kan tilgås på hjemmesiden arealdata.dk – find linket i rubrikken nedenfor.

 

Kilde: mst.dk