Del artikel Print
Efter halvandet år er Remiseparken på Amager færdig Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltning

Efter halvandet år er Remiseparken på Amager færdig

Parken skal sørge for mere biodiversitet og sikring mod oversvømmelser ved store skybrud

280 nye træer, et forsinkelsesbassin til opmagasinering af regnvand, nyttehaver, en skatepark, samt stort bevægelsestorv er nogle af de forbedringer københavnerne nu kan nyde i Remiseparken.

 

Remiseparken forener det rekreative rum med klimatilpasning. Blandt andet er der i parken etableret en lavning, som skal samle de store mængder vand ved store skybrud. Regnvandet ledes til denne lavning, der fungerer som forsinkelsesbassin, via en grøn grøft. Det meste af tiden skal denne grønne grøft være tør, hvortil den kan bruges til leg og ophold.

 

Ydereligere er der i parken lagt stor vægt på det rekreative og brugervenlige aspekt af parken. Over den grønne grøft, der leder til forsinkelsesbassinet, er der f.eks. anlagt en oplevelsessti, der snor sig over grøften og mellem træer, og tillader at følge med i det spændende natur- og dyreliv i parken. Grøften varierer i bredden med alt fra 3 meter til 6 meter for at give et dynamisk naturliv samt udtryk.

 

Projektet er finansieret af Københavns Kommune og forsyningsselskabet HOFOR, og er en vigtig del i den større plan for området kaldet Urbanplanen. Samlet omkostning for projektet er 59 mio. kr.

 

Kilde: Licitationen