Del artikel Print
0,5 millioner til Klimatoriums udstilling i Lemvig

0,5 millioner til Klimatoriums udstilling i Lemvig

Foreningen Klimatorium fik sammen med 25 andre ansøgere ”ja” til deres ansøgning til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje og hermed støtte til deres projekter.

De 0,5 millioner kroner vil gå til etablering af udstillingen ”Vand uden grænser”. Klimatorium er et af to udstillingsvinduer i samarbejdet  i EU  LIFE-projektet Coast to Coast Climate Challenge, hvor man udvikler løsninger til klimaudfordringerne.

 

Udstillingen fokuserer på, at formidle og præsentere innovative løsninger til de klimaudfordringer, der omhandler vand. Den vil vise de historiske, aktuelle og fremtidige udfordringer, samt forskellige løsningforslag. Byggeriet som er i gang på havnen i Lemvig, er kun en del af det samlede Klimatorium, hvis mål er at sikre de midtjyske værdier mod at blive ødelagt af kraftige vejrhændelser og give grund for, at regionen formår at håndtere klimaforandringerne bæredygtigt.

 

I alt blev der fra Erhvervsministeriet Landdistriktspulje givet 7,9 millioner kroner i støtte til grønne løsninger i landdistrikterne og lokale initiativer på de små øer.

 

 

Kilde: Erhvervsministeriet