Del artikel Print
Klimaændringerne truer landbrugets fremtid i visse dele af Europa

Klimaændringerne truer landbrugets fremtid i visse dele af Europa

Ifølge en rapport af Det Europæiske Miljøagentur, EEA, har klimaændringer allerede påvirket landbrugssektoren, og påvirkningen forventes at fortsætte.

Rapporten ser på konsekvenserne af klimaændringer for landbruget, og det fremgår af rapporten , at klimaændringerne vil påvirke landbruget på flere områder, negativt som positivt.

 

I det nordlige Europa forventes positive ændringer som længere vækstsæson og dermed bedre forhold for afgrøderne dog også at blive påvirket af flere ekstreme hændelser som fx tørke. I de sydlige egne forventes landbrugsproduktionen at falde og i visse egne af Sydeuropa ligefrem at ophøre.

 

”New records are being set around the world due to climate change, and the adverse effects of this change are already affecting agricultural production in Europe, especially in the south,” siger Hans Bruyninckx, som er administrerende direktør for EEA.

 

Landbruget spiller dog en vigtig rolle i klimatilpasningen. I EEA’s rapport bliver det understreget, at der er behov for mere viden, innovation og øget opmærksomhed for at forbedre mulighederne for tilpasning. Det kunne fx være ved at introducere tilpassede afgrøder, inkludere mere diversitet i afgrøderne og ved forbedrede vandingsmetoder.

 

Rapporten kan findes i boksen nedenunder. 


Kilde: Det Europæiske Miljøagentur, EEA