Del artikel Print
Kastellet i København skal sikres mod skybrud Foto: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Kastellet i København skal sikres mod skybrud

I Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har man igangsat et vidtrækkende projekt, der skal sikre Kastellet mod oversvømmelser.

I forbindelse med de voldsomme skybrud i København i 2011 og 2014 blev kloaksystemet omkring Kastellet overbelastet, og store vandmængder stod op af kloakkerne og fyldte gaderne. Det ønsker Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ikke sker igen, og derfor har man påbegyndt et projekt, der skal sikre Kastellet mod fremtidige oversvømmelser.

 

”Det projekt, vi går i gang med, er en form for livsforsikring for Kastellet. Store mængder regnvand er en reel trussel mod Kastellet og voldene omkring. Det kræver stor omtanke og respekt for det arbejde, der ligger forud,” siger projektleder arkitekt, cand. Arch. Martin Rosquist fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

 

Skybrudssikringsprojektet kræver en omfattende renovering af hele kloaksystemet i Kastellet. Der vil yderligere blive etableret et vandreservoir under Kirkepladsen, samt en pumpestation under græsset ved Kommandantgården, hvorfra det vil være muligt at få pumpet regnvandet ud i Københavns havn.

 

Projektet er netop igangsat og forventes færdigt i udgangen af 2021.

 

Kilde: Forsvarsministeriet