Del artikel Print
Byggeri af Klimatorium er gået i gang

Byggeri af Klimatorium er gået i gang

I Lemvig er byggeriet af Klimatorium fornyligt blevet igangsat.

Den 29 juli kørte de første håndværkerbiler ind på grunden på Østhavnen i Lemvig for at påbegynde byggeriet af Klimatorium.

 

”Man står med armene i vejret sådan en dag, hvor vi skal i gang med Klimatorium,” lød det fra Steffen Damsgaard, som er formand for Lemvig Vand og Spildevand.

 

Lemvig Klimatorium er nemlig en del af Coast to Coast Climate Challenge, hvis mål er at sikre værdier mod ødelæggelser forårsaget af kraftige klimaændringer. I forbindelse med det er Klimatoriets hovedformål at fokusere på saltvand; at samle viden om vand med relevans for såvel erhvervslivet som for turismen og befolkningen.

 

Derfor er Steffen Damsgaard begejstret over, at Lemvig Vand og Spildevand får denne nye arbejdsplads, men også over pladsen som projektet medfører til projektmedarbejdere, der skal samarbejde omkring klimaprojekter, som vil komme Lemvig Kommune til gode.

 

”Der er også penge på Folketingets finanslov til Foreningen Klimatorium, som skal udvikle dette sted, og hvor vi forhåbentligt hurtigt får en 2. etape, der færdiggør det hele. Det har store perspektiver for Lemvig med Klimatorium i en tid, hvor klima-spørgsmålene optager os meget, og hvor vi skal klare udfordringer som stigende regnvejrsmængder og vandstandsstigninger,” sagde Steffen Damsgaard.

 

Kilde: Lemvig Folkeblad & Visitnordvestjylland.dk