Del artikel Print
Middelfart Gymnasium er klar til næste skybrud med nyt afledningssystem

Middelfart Gymnasium er klar til næste skybrud med nyt afledningssystem

Et nyt LAR-projekt er netop blevet indviet på Middelfart Gymnasium, hvor regnvandet fra parkeringspladsen ledes ud i en gravet sø i stedet for i kloakken.

Under det voldsomme skybrud i Middelfart i juli i år, faldt der det der svarer til 560.000 liter vand på Middelfart Gymnasiums parkeringsplads.

 

Man har derfor på Middelfart Gymnasium sat fokus på klimatilpasningog indviet et LAR-projekt, hvor al vandet fra dets store parkeringsplads ledes ud i en lille sø, som er blevet gravet ved siden af.

 

Med det tiltag, vil man lette presset på kloaknettet fra 196 parkeringspladser ved næste skybrud. Hvis en for stor mængde regnvand ender i kloakken, kan det medføre oversvømmelser, eller at rensningsanlæg bliver overbelastet og leder urent spildevand ud i vandløbene og i havet.

 

En del af noget større
Det er ikke kun på Middelfart Gymnasium, at man i Middelfart har fokus på klimatilpasning. Middelfart Kommune har i samarbejde med Middelfart Spildevand A/S og foreningen Realdania initieret projekt ”Klimabyen”, som er ved at være i sidste fase.

 

”Projektet består hovedsageligt i at lægge regnvandet på overfladen og så styre vandet, enten til midlertidige bassiner og reservoirer eller til stationer, hvor det pumpes ud i Lillebælt,” fortæller projektleder Pernille Svane, der er projektleder på projektet.

 

Projektet ”Klimabyen” blev startet for syv år siden og Borgermesteren for Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, er begejstret.

 

”Vi er enormt stolte over at være en del af det her projekt. Ikke alene har det forskønnet vores, det har også fremtidssikret den mod det våde klima, vi kommer til at opleve med klimaforandringerne,” udtaler Johannes Lundsfryd Jensen i en pressemeddelelse.

 

Kilde: Melfar Posten, Licitationen og Magasinets Forsyning