Del artikel Print
Nyt byrum fremmer grøn transport, klimasikring og biodiversitet ved Københavns Universitet, AmagerFoto: Rasmus Hjortshøj

Nyt byrum fremmer grøn transport, klimasikring og biodiversitet ved Københavns Universitet, Amager

Karen Blixens Plads fungerer for studerende, medarbejdere og byens borgere som aktivt mødested og cykelparkering med stor kapacitet.

Karen Blixens Plads, der med sine 20.000 m2 bliver en af de største pladser i København, fungerer som kombineret cykelparkering og universitetsplads. Tre cykelbakker støbt som betonskal og belagt med håndlagte teglsten udgør sammen med lave bede et kuperet landskab med plads til over 2.000 cykler. Det store rum deles således op i mindre zoner med mulighed for aktiviteter både over og under bakkerne.

 

Pladsen ligger mellem Københavns Universitet og Det Kongelige Biblioteks bygninger på Søndre Campus på Amager. Formålet har været at skabe et nyt og åbent byrum, der tilgodeser og fremmer grøn transport, klimasikring og biodiversitet.

 

København er en af verdens største cykelbyer med over 40 % af byens befolkning, der dagligt tager cyklen på arbejde og studie. Derfor har det flere steder i byen, været nødvendigt med nytænkning af cykelparkering og gerne således at det indgår som et naturligt element i omgivelserne.
Projektet er støttet af A.P. Møller Fonden

 

 

Kilde: Bygge- og Anlægsavisen