Del artikel Print
Danmarks første klima- og forsyningsingeniører

Danmarks første klima- og forsyningsingeniører

Nye ingeniører fra VIA University College i Horsens er uddannede til at tackle klimamæssige udfordringer. Første afgangshold står klar nu som specialister i at sikre vand- og energiforsyningen mod klimaforandringer.

På baggrund af de udfordringer, der følger klimaforandringerne, har VIA University College i Horsens, oprettet en særlig linje, der bliver specialister i netop de problemer. Dette har resulteret i at Danmarks første afgangshold af klima- og forsyningsingeniører i januar fik deres eksamensbevis.

 

De nye ingeniører er ifølge VIA University College også de første i Europa, og de er specialister i at sikre vand- og energiforsyningen mod klimaforandringer og oversvømmelser, fortæller uddannelsesleder Lotte Thøgersen.

 

75 studerende er i gang med uddannelsen og første afgangshold består af seks udenlandske og to danske ingeniører. En af dem er Henrik Moesgaard.

 

’Jeg havde egentligt sat mig i hovedet, at jeg skulle være bygningsingeniør, men da jeg hørte, det handlede om spildevand og regnvand, tænkte jeg: ’Den hopper jeg på’’, siger Henrik Moesgaard

 

Ingeniørerne er blevet uddannet i at kunne tackle klimamæssige udfordringer i forbindelse med eksempelvis skybrud og oversvømmelser, og så kender de til jordbundsforhold, drikkevandsboringer og spildevandsrensning, hvilket betyder at de kan undersøge om skybrud kan være skyld i forurening af spildevand.

 

Og de nyuddannede kan tillade sig at være kræsne. ’Der er rift om dem’, siger Lotte Thøgersen. Og dette kan Henrik Moesgaard skrive under på. Han har allerede fået tilbudt to jobs, inden han blev færdiguddannet.

 

 

Kilde: dr.dk