Del artikel Print
Skibhuskvarteret i Odense får endnu en grøn gade Foto: Mia Holmbo Lind

Skibhuskvarteret i Odense får endnu en grøn gade

Arbejdet med at lette belastningen på kloaksystemet i Skibhuskvarteret er gået ind i en ny fase.

Baumgartensvej er den tredje vej, der modtager en grøn makeover som en del af pilotprojektet Klimaklar i Skibhus. Projektet indebærer, at der kommer til at være bede med blomster, græs og træer på vejen, som vil kunne opsamle regnvand og lede det ud i Odense Havn. Herudover vil der blive anlagt parkeringspladser, der kan beplantes med græs. Formålet er at aflaste kloakkerne, så risikoen for oversvømmelse af beboernes kældre bliver reduceret

Projektet er et samarbejde mellem Vandcenter Syd, Odense Kommune og beboerne i Skibhuskvarteret.

 

Beboernes tur

 

”Nu har vi koblet en masse regnvand fra vejene, men det er kun en del af det vand, der havner i kloakkerne. Meget af vandet kommer fra de private boligers tage, så vi har opfordret til, at man håndterer regnvandet, der falder på ens egen grund ved at lave regnbede og koble grunden fra kloaksystemet. Vi har stadig brug for, at flere borgere engagerer sig og kobler fra, så det har vi prøvet at kommunikere ud til dem på borgermøder. På en måde er projektet ikke færdigt, før flere borgere kobler fra”, forklarer Martin Sørensen fra Vandcenter Syd.

 

Træ veje mere står for tur

 

Når Baumgartensvej står færdig midt i juli, får yderligere tre veje i Skibhuskvarteret samme behandling. Der vil Vandcenter Syd og Odense Kommune bruge de erfaringer, de har gjort sig med Baumgartensvej.


Kilde: Skibhusavisen