Del artikel Print
Hvedes overlevelse ved oversvømmelse

Hvedes overlevelse ved oversvømmelse

Ny afhandling om, hvordan oversvømmelse kan påvirke hvedeproduktionen

Hvede er en af de mest udbredte afgrøder med en årlig produktion på over 750 millioner tons. Øget nedbør som konsekvens af klimaforandringerne forventes i mange af de områder, hvor hvede dyrkes, og som konsekvens heraf øges også risikoen for oversvømmelse. 

 

Majken Meldorf Deichmann har undersøgt hvedes fysiologi, udbytte og næringsstofsoptag under oversvømmelser afhængig af hvedesorten, tidspunktet for oversvømmelsen samt længden af oversvømmelsen. 

 

Resultaterne bidrager til at øge forståelsen for, hvordan hvede udvikler sig under oversvømmelser, og indikerer, at fuldkommen oversvømmelse har en større indvirkning på hvedens udvikling end delvis oversvømmelse. 

 

Derudover viser resultaterne også, hvorledes tidspunktet for oversvømmelsen har en afgørende betydning for hvedens responsmekanismer. 

 

Du kan læse hendes afhandling her.


Kilde: Århus Stiftstidende