Del artikel Print
Ny bypark i Gellerup forbinder de grønne områder

Ny bypark i Gellerup forbinder de grønne områder

Den nye sø i den naturprægede bypark skaber herlighedsværdi og klimatilpasning.

I bunden af byparken ligger den nye sø, der har en dobbelt funktion. Den bidrager til herlighedsværdien og desuden fungerer den som overløbsbassin i tilfælde af voldsomme regnskyl.

 

Søen ligger faktisk der, hvor de tidligere institutioner lå. Nu er der et naturskønt område, som de nye børneinstitutioner ikke langt herfra allerede har stor glæde af, fortæller Søren Rostved, som er ekspert i at udnytte naturens ressourcer.

 

Træer fra Århus Ø
Det er Søren Rostveds og SLA’s fortjeneste, at der er en stor plantemæssig diversitet – et utal af træer, buske og urter her. En del af træerne flyttede hertil, efter de havde været en del af festugen – som Skovbadet på de nye havnearealer på Århus Ø. Nu gør træerne gavn her.


-En hovedsti op gennem parken forbinder Gellerup og Toveshøj og tager samtidig fat i det grønne område i den nordlige ende – Skjoldhøjkilen – og fører ned til Silkeborgvej. På den måde forbinder vi de store naturområder nord for Gellerup med naturen omkring Brabrand Sø, forklarer Karsten Thorlund, arkitekt hos SLA.
Den centrale hovedsti er snart støbt færdig og kommer til at binde Den Grønne Kile, nord for Gellerup, sammen med naturen omkring Brabrand Sø.


Billig i drift
Tanken er, at Byparken skal have et stort naturpræg, som adskiller den fra Universitetsparken og andre klassiske byparker i Århus.


I starten kræver det en del vedligeholdelse at styre de mange nye planter her og få den nye vegetation rigtigt i gang. De mange forskellige planter, skal jo helst ikke gro til i rent græs eller udkonkurrere hinanden. Men i løbet af få år forventer vi, at man bruger væsentligt mindre end de normale udgifter til at vedligeholde en traditionel bypark, siger Karsten Thorlund.


Kilde: Århus Stiftstidende