Del RSS RSS Print
Sådan undgår vi oversvømmede huse Colourbox

Sådan undgår vi oversvømmede huse

20-11-2018
Store, intense regnskyl udfordrer Danmark. Derfor har Forsikring & Pensions eksperter og grundejere nu samlet deres viden i en guide til selvhjælp, så grundejerforeninger selv kan sikre sig mod klimaudfordringer.

Intense regnskyl giver store problemer, især i byområderne, hvor en stor del af befolkningen bor.  Her kan de store vandmængder ikke trænge ned i jorden eller komme væk.

 

”Der er populært sagt for meget asfalt og for lidt "jord", og kloaksystemerne kan ikke aflede vandet. Dette kan føre til oversvømmede veje, vand i kældre og give store materielle skader”, siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen fra Forsikring & Pension.

 

Så hvad gør man helt konkret, hvis man gerne vil forhindre problemer med regnvand. Det har " Få styr på vandet - en guide til grundejerforeningers klimatilpasning" svar på.

 

Redskaberne i guiden klæder grundejerforeningerne på til at navigere i den megen information om oversvømmelse, samt gøre dem i stand til selv at udpege risici og løsningmodeller for deres egne, konkrete problemer.

 

Guiden er udarbejdet af NIRAS i samarbejde med Niels Lützen Landskabsarkitekter for Fredensborg Kommune, Forsikring & Pension og hovedstadsregionens Task Force for klimatilpasning under KLIKOVAND.

 

Kilde: Forsikring og Pension