Del artikel Print
Randers Kommune vil bygge ny bydel helt ned til vandetColourbox

Randers Kommune vil bygge ny bydel helt ned til vandet

Randers’ nye bydel skal være bæredygtig, have plads til både nye boliger og erhverv og samtidig beskytte byen imod stormflod.

Randers Kommune og Realdania udbyder nu et parallelopdrag. Tre ekspertteam udvælges til at give bud på en udviklingsplan for projektet "Byen til vandet".

 

"Byen til Vandet" er Randers Byråds’ vision om byudvikling, der skal udvikle midtbyen ved Gudenåen og Randers Fjord. Dette sker på baggrund af, at Randers Havn flytter ud til nye arealer sydøst for den nuværende havn. Flytningen af havnen efterlader store arealer, der sammen med andre ubebyggede arealer på i alt ca. 58 ha, kan anvendes til attraktiv byudvikling.

 

Byens placering medfører en række udfordringer, når det gælder trafik og oversvømmelser, både fra regnvand og vand fra fjorden. Den nye udviklingsplan kræver derfor løsninger på byudvikling, stormflodsbeskyttelse, bedre forbindelser til vandet mv.

 

Formand for Udviklingsudvalget i Randers Kommune, Claus Oman Jensen udtaler om den unikke løsning:

 

”Vi skal ikke gå efter at kopiere andres succes, for Randers er sin egen. Det skal vi udnytte til at tilbyde en ny vare på hylden. Byen til Vandet er visionen om at løse flere udfordringer på én gang: Trængsel på vejene, behovet for klimatilpasning samt løbende udflytning af en aktiv havn i kombination med ønsket om byudvikling.”

 

Randers Kommune forventer, at valget af de tre ekspertteam finder sted i januar-februar 2019, og at den færdige udviklingsplan offentliggøres i efteråret 2019.

 

Kilde: Realdania