Del artikel Print
Nyt dige skal sikre havneby mod oversvømmelser: Flere end 1.000 husstande bliver involveretColourbox

Nyt dige skal sikre havneby mod oversvømmelser: Flere end 1.000 husstande bliver involveret

Juelsminde er et risikoområde ifølge et EU-direktiv om oversvømmelser. Dermed er Hedensted Kommune blevet pålagt at iværksætte sikring af området

Det bliver et puslespil af de helt store, når kommune, firmaer, forretninger og borgere i Juelsminde skal finde fælles fodslag om, hvordan de stigende vandmængder skal takles på længere sigt.

 

I dag er der sikret mod 1,8 meter forhøjet vandstand i Juelsminde, men i fremtiden skal sikringen kunne håndtere op til 2,5 meter, mener Hedensted Kommune.

 

De berørte lodsejere skal betale for højvandssikringen og samles i et digelag, foreslår kommunen.

 

”Det bliver en kæmpestor opgave at løse. Vi vil have en proces med så stor involvering af borgerne som muligt” fortæller Liselotte Hillestrøm (S).

 

Startskuddet lyder i begyndelsen af det nye år med et borgermøde.

 

Efter mødet skal der nedsættes en styregruppe, hvor de forskellige interessenter lige fra kommune til husejere er repræsenteret.

 

Gruppen skal sørge for, at arbejdet med digelaget skrider frem, og at et forslag til oprettelsen af det kan komme for byrådet i sidste halvdel af 2019.

 

På længere sigt skal digelaget komme med forslag til, hvad der skal etableres, hvornår, og hvordan udgifterne skal fordeles mellem lodsejere. Forslaget skal til godkendelse i byrådet.

 

Kilde: VejleAmtsFolkeblad.dk