Del artikel Print
EU-projektet Green Cities går i luften med dansk hjemmesideColourbox

EU-projektet Green Cities går i luften med dansk hjemmeside

"Green Cities for a Sustainable Europe” vil med lanceringen inspirere til at skabe mere natur i storbyerne.

Stigende urbanisering og klimaændringer kalder på nye løsninger, hvis livskvaliteten i byerne skal sikres. Derfor er en ny hjemmeside for grønne byer netop gået i luften.

 

ENA (Europæisk Nurserystock Association) har taget initiativet til hjemmesiden, som en del af det fælleseuropæiske Green Cities for a Sustainable Europe. Siden hedder meget passende ”thegreencity.eu" (den grønne by), og har til formål at skabe mere bynatur, for at fremme sundhed, biodiversitet, social sammenhængskraft og økonomi. På hjemmesiden vil der blive præsenteret og kommunikeret om arbejdet med Green Cities projektet. I begyndelsen af november vil der også blive etableret en Facebook-side for projektet. 

 

Hjemmesiden kan åbnes i de syv lande, der er en del af Green Cities projektet, som udover Danmark er Belgien, Bulgarien, Frankrig, Holland, Storbritannien og Tyskland. Der arbejdes med fem temaer i Green Cities projektet: Sundhed, klima, biodiversitet, økonomi og social sammenhængskraft. 

 

EU-støtte til arbejdet

For at stimulere udviklingen har kampagnen fået EU-tilskud til aktivitet på sociale medier, debatindlæg, faglige artikler samt events og kongresser. Det samlede budget løber op i 15 millioner kroner, og er fordelt på syv lande: Holland, Belgien, Frankrig, Tyskland, Bulgarien, Storbritannien samt Danmark.

 

Målet er at etablere et B2B-samarbejde med både politikere, de grønne brancheorganisationer, uddannelser, forsikringsselskaber, sundhedsvæsen og arkitekter.

 

Fem grønne brancheorganisationer samarbejder i den danske del af Green Cities projektet, nemlig Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, Danske Planteskoler, Landskabsrådet og Park- og Naturforvalterne.

 

 

 Kilder: Danske Landskabsarkitekter og Byggeriets Dagblad