Del RSS RSS Print
Beredskabstracé i Jyllinge Nordmark Colourbox

Beredskabstracé i Jyllinge Nordmark

15-11-2018
Beredskabstracéet skal beskytte borgerne ud mod Værebro Å, og tracéet har nøjagtig samme højde som det kommende dige.

Det er 5 grundejerforeninger med udsigt til Værebro Å, der satte gang i projektet, da det stod klart, det kunne trække ud med etablering af kystsikring.

 

Når volden stopper med at synke, får vi en fast højde på cirka 1,5 meter. I dag siger målingerne 0,9-1,0 meter de laveste steder, forklarer Kim Boddum, formand for grundejerforeningen Bodshøjgaard.

 

Frygten har været, at vandet ville trænge under volden, som det har vist sig at gøre, når der er lagt watertubes ud. Der er kørt ekstra jord på i to omgange Tanken er, at jo mere volden synker, jo sværere bliver det også for vand at sive under.

 

Volden har sat sig flere steder. Det skyldes den sumpede mosejord, som er områdets varemærke.

 

Nu bliver der i første omgang sat målestationer op, så højden på volden kan monitoreres hele tiden.

 

Beredskabstracéet bliver digelagets, når projektet er færdigt.

 

Lige nu arbejdes der på rørgennemføringer, så vand fra indersiden kan komme ud, og så skal der med tiden findes nogle bedre løsninger til at lukke rørgennemføringerne.

 

Når slusen står færdig næste sommer, så glæder ikke mindst digelaugets formand, Philip Lange Møller sig til, at området er sikret.

 

”Slusen skal kunne lukkes ved en meter, men bliver det meget kraftigt storm, og står der meget vand i baglandet, fx på grund af regn, eller ventes der meget regn, så kan vi lukke allerede ved 0,7 og så holde åen kunstigt nede, så vi sikrer, at vandet fra baglandet kommer væk.”

 

Kilde: Dagbladet