Del artikel Print
Kystmilliarden skal sikre den jyske Vestkyst mod nedbrydningColourbox

Kystmilliarden skal sikre den jyske Vestkyst mod nedbrydning

Fra 2020 ruller der næsten dobbelt så mange penge end hidtil ud til kystbeskyttelse af den jyske Vestkyst, som er Danmarks mest udsatte kyststrækning.

Regeringen og Dansk Folkeparti har på finansloven for 2019 afsat 1,1 mia. kroner, som skal genopbygge slidte kyststrækninger og sikre kysten mod fremtidens vejr.

 

Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at fordoble beløbet til kystbeskyttelse af de mest udsatte kyststrækninger i Danmark. Derfor afsættes der i alt 1,1 mia. kroner til kystbeskyttelse fra 2019 og fem år frem.

 

”I dag nedbryder havet hvert år flere meter af den centrale del af den jyske Vestkyst. Der er behov for denne store investering for at beskytte folks huse og hjem bag klitterne mod oversvømmelser. Med kystmilliarden kan borgerne føle sig trygge i lang tid fremover” siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

 

De ekstra penge er afsat til de fire strækninger Lodbjerg-Nymindegab, Blåvand, Lønstrup og Skagen, hvor staten siden 1983 har kystbeskyttet i samarbejde med kommunerne i såkaldte fællesaftaler.

 

Efter indgåelsen af finansloven for 2019, skal fællesaftalerne forhandles med kommunerne. De nye aftaler træder i kraft fra 2020. De nuværende fællesaftaler forlænges i 2019.