Del artikel Print
Det gamle stuehus ved Odder museum skal sikres mod oversvømmelse med et dige Colourbox

Det gamle stuehus ved Odder museum skal sikres mod oversvømmelse med et dige

Oversvømmelser i august 2018 fremskynder beslutning, om der skal bygges et dige mellem det gamle stuehus på Odder Museum og Odder Å.

”Odder Kommune har længe samarbejdet med Odder Museum og borgerne i området. For at gøre området omkring museet til et mere indbydende museums-og rekreativt miljø”. Det fortæller Casper Grønborg, teknisk chef i Odder Kommunes afdeling for teknik og miljø.

 

”I den forbindelse er klimasikring prioriteret højt. Så planerne om et dige ved stuehuset er ikke nye. Nu bliver de måske blot fremskyndet” siger Casper Grønborg og henviser til, at byrådet har afsat fem mio. kroner til klimasikring på næste års budget.

 

Om pengene skal gå til sikring mod oversvømmelser i netop Mølleparken bliver dog først besluttet i starten af 2019.

 

Der allerede været afholdt møder med naboerne omkring etablering af overløb fra åen. Der skal aflaste Åen ved store regnskyl.

 

Samler der sig alligevel for meget vand i åen ud for stuehuset, vil diget langs huset kunne holde vandet ude af bygningen.

 

”Vi er glade for samarbejdet med kommunen. Planen er at diget, skal udformes som en stensætning mod stuehuset” siger museumsinspektør Klaus Markmann Jensen.

 

Kilde: Horsens Folkeblad