Del artikel Print
Regnvandsbassin sikrer Carlsberg Byen

Regnvandsbassin sikrer Carlsberg Byen

Den nye bydel i København, Carlsberg Byen, bliver klimasikret med et underjordisk regnvandsbassin.

Carlsberg-grunden i bydelen Vesterbro i København bliver klimasikret, så den lever op til gældende krav om håndtering af regnvand. Carlsberg Byen får som et af de første bykvarterer i hovedstaden installeret et SediPipe-anlæg samt et 1500 m^3 underjordisk regnvandsbassin. Hvor bassinet sikrer mod oversvømmelser, renser anlægget vandet. 

 

Bassinet er bygget op af regnvandsfaskiner og pakket ind i en EPDM-membran. Membranens materiale skiller sig væsentligt ud fra de traditionelle PE- og PP-membraner, da det sikrer, at selv de mindrste specialdetaljer og drilske hjørnesamlinger slutter helt tæt, hvilket er altafgørende for bygherren, fortæller Anka Pelle, teknisk salgskonsulent hos Millag. Membranen er ligeledes beskyttet af et lag kraftigt og robust beskyttelsesdug - både indvendigt og udvendigt - der giver et langt mere holdbart slutresultat. 

 

I Carlsberg Byen leveres og monteres i alt 3.200 m^2 EPDM geomembraner samt 6000 m^2 beskyttelsesdug. De to regnvandsbassiner bliver en del af byrum 12, som er et grønt og rekreativt område i Carlsberg Byen. Området kommer sammen med 24 andre byrum til at omkranse det nye bykvarter.